PwC: Economia va iesi din recesiune in 2011

Posted: 4 noiembrie 2010 in Stiri/News
Etichete:, , ,

Romania va iesi din recesiune in 2011, arata un studiu realizat de grupul de macroeconomie din cadrul PwC, care indica o crestere economica de 1,6% pentru tara noastra. De asemenea, prognoza PwC pentru rata inflatiei de pe plan local este de 5,4% pentru 2011.

Economia Romaniei va iesi din recesiune in 2011, cand va inregistra o crestere a PIB de 1,6%, insa rta anuala a inflatiei va fi de 5,4%, arata cel mai recent stiudiu realizat de PricewaterhouseCoopers.

Raportul PwC arata faptul ca economiile emergente sustin in continuare cresterea economiei globale, in vreme ce multe dintre economiile dezvoltate se confrunta cu rate ridicate ale somajului si scaderea cererii de consum. Grupul de Macroeconomie din cadrul PwC Marea Britanie prognozeaza o crestere economica de 3,5% la nivel global anul acesta si de 3,1% in 2011.

De asemenea, raportul subliniaza diferenta dintre performanta si perspectivele economiilor emergente si cele dezvoltate. China si India se preconizeaza ca isi vor continua ritmul impresionant de crestere in 2010 si 2011. Pentru China, prognoza de crestere economica este de 9,6% anul acesta si de 9,3% anul viitor, in vreme ce economia Indiei va inregistra o crestere de 8,6% anul acesta si de 8,5% anul viitor.

In ceea ce priveste economiile dezvoltate, situatia este foarte diferita, sustin analistii PwC. Iesirea din recesiune in Zona Euro este un proces lent si dureros pentru cele mai multe dintre statele din zona, iar rata ridicata a somajului si masurile de austeritate anuntate de guverne ar putea sa atenueze perspectivele de crestere economica.

Citeste continuarea articolului aici…

Reclame
Comentarii
  1. Da..ce sa iti povestesc.. PIB-ul in 2009 a fost cu 7,1% mai mic decat in 2008, iar in 2010 a scazut 0,5% fata de acelasi trimestru din 2009..si astia vor sa credem ca in 2011 va creste cu cat ?!?! 1,6 ?!? Si rata inflatiei de 5,4 cand in cursul anului curent prin luna iulie de exemplu a fost in jur de 2,95% cu o rata anula de 7,5%..Asa a zis si Mugur Isărescu prin august, ca efectul maximal al majorării TVA de la 19 la 24% asupra inflaţiei va fi de 3,9%, iar calculul aritmetic pur indică un efect de 4,2%…:|

    Eu zic ca e doar de fatada tot..o alta strategie de manipulare…

  2. […] timp ce Romania conform PwC va iesi din recesiune in 2011…faimoasele studiouri Hollywoodiene intra in sub protectia legii de faliment nemaifacand fata […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s